Thursday, May 21, 2009

Get Paranoid


Yeni bir site var, bilmiyorum duydunuz mu fakat, birçok Türk kullanıcısı olduğunu yaşayarak öğrendim. Sanıyorum ki önümüzdeki aylarda bu, belki diğer copycat'leri bir şekilde daha popüler olacak.

Omegle diye bir site. İşlevi çok açık, kullanması google'ı kullanmak kadar kolay. En büyük sorun ise paranoya. Site muhabbet etmek üzerine kurulmuş bir site ve en güzel kısmı girdiğiniz zaman size tamamen rasgele birisini atıyor. İki kişi muhabbete başlıyorsunuz. Ne isim girmeniz, ne yaş, ne cinsiyet girmeniz bekleniyor. Tamamen "You" ve "Stranger" arasında geçen bir dialog oluyor. En son baktığımda saate göre değişmekle birlikte sitede Çin, Türkiye, Hindistan ülkelerinden kullanıcılar yoğunlukta. Yani birçok iskandinav ve diğer kuzey avrupa ülkelerinden olduğunu söyleyen insanlar oluyor fakat işte o an paranoyak olmanız gereken an. Birçok Türk erkeği tahmin edebileceğiniz gibi insanlarla dalga geçmek üzere kendini bu Hollanda, Norveç, Finlandiya vs gibi kendi düşkünlüğü olan ülkelerden bir kızmış gibi tanıtıyorlar. Aynı şekilde kızlar da erkek olabiliyor, Kanada'da yaşıyorum derken, Sultanahmet'ten çıkabiliyorlar.

Yani çok fazla denilenlere inanmamakla birlikte "blind chat" (rasgele muhabbet) in özellikle insanların kendilerini fazlasıyla yalnız hissettikleri bu dönemde birçok kullanıcı bulacağını düşünüyorum. Her ne kadar garip bir paranoyası olsa da zaman zaman dakikalarca düzgün muhabbet edebilecek insanlar denk gelebiliyor.

Fakat Hollanda'dan fotograf çeken 20 yaşında bir kızın bana "ben filmlerle ilgilenmiyorum" diyip film önerememesi beni derinden yaraladı. Oysa ne güzel, arada kalmış filmler önerir diye bekliyordum. Sanırım her ülkenin amelesi dolmuş durumda. Ben dahil.

İyi chatler efendim.

Not: www.omegle.com'dan ulaşabilirsiniz bahsi geçen siteye, aman yavrular sakın orada söylenenlere kanmayın, havadan sudan muhabbetinize bakın, eğlenin. Msn'inizi vermeyin. I'm horny dutch girl, would you like to have cyber sex diyenlerden uzak durun. 19 F Finland görürseniz bilin ki benim. Bir selam eksik etmesseniz sevinirim.