Sunday, June 14, 2009

Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı

Asosyal Sosyalleşme


Artık arkadaşlarla evde otururken bile internet üzerinden sosyalleşir olduk. Facebooktan, normalde selam vermediğimiz insanların tatilde çektiklere fotograflara bakıyorız. Twitter ve msn'den online herkese kendimizin ne kadar cool olduğunu gösterecek iletiler yazmaya çalışıyoruz.
Sosyal ağların hastalıklı Venn şemasını çıkartmışlar. İlginizi çeker diye düşündüm. Dönünce "poke"layın beni adostlar.

Not: ADHD: Attention deficit hyperactivity disorder, yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite.

A bit of Picasso


Ufacık bir parça da olsa Picasso gibi bişeyler yaratmak istiyorsanız, ya da bu adamın yaptıklarını herkes yapar diyorsanız buyrun size bir internet sitesi.

http://www.mrpicassohead.com/

Haydi küçük Picassolar

Bir Kadın Bir Erkek


Biraz geç kaldım sanırım ama zararın neresinden dönülürse kardır. Bir dizi başlamış ki sanırım 40 ıncı bölümüne gelmiş bile, Türk Max da yayınlanıyor +13 ve çocuk gelişimine zararlı, yani tam aradığımız dizi. Fransız bir diziden uyarlama, bilip, sevip televizyonda görmeye alışık olmadığımız birçok şeyi cesurca gösteriyor. Açıkcası hala nasıl yayınlanmasına izin verdiklerini anlayamasam da bu dizinin var olması bile beni umutlandırıyor. Ayrıca 30dk ve umarım ki Türk televizyonunda bir devrimin ilk parçası. Demet Evgar ve Emre Karayel'in oyunculukları da taktire şayan.

İyi seyirler efendim.

Çoktan seçmeli hayat


Yarın sabah bir milyon üç yüz bin öğrenci ve ortalama 4 kişiden onların aileleri üç saat boyunca kurdeşen döküp, çocuklarının, bir üniversiteye girebilmeleri, sonra bir çok uluslu şirkete alınabilmeleri sonra da bir eşe kendilerini beğendirebilmelerini sağlayabilmek için ter akıtacaklar. Sınav esnasında seçenek çok her soruya beş tane, istediğin sorudan da başlayabiliyorsun, sınav sonrasında üniversite ve bölüm tercihleri dersen 100 tane üniversite ortalama 30 farklı bölüm, fakat öğrenciler yine kendi tercihleri olmayan bölüm ve okullaragidip kendi tercihleri olmayan hayatlar yaşamak için birbirlerini geçmeye çalışacaklar.

Allah hepinize zihin açıklığı versin, yanınıza yedek kalem, silgi, sınav giriş kağıdı, resimli bir hüvviyet, kalemtraş, kalem ucu, kuru üzüm, şeker, su almayı unutmayın annem. Aman okunmuş pirinçleri de bir hamlede mideye indirelim.

Not: Bu arada zihin açıklığı dileklerim anne, baba, öğretmen ve tüm çocukları belli kalıplara sokmaya çalışanlaraydı, diğerleri ise mini mini birlere.

Saygılar

Bi haylayf vardı ne oldu ona?


Bilmem hatırlar mısınız, açıkcası hala var mı pek bilmiyorum, bi haylayf vardı ne oldu acaba ona? Çocukken yediğim bisküviler arasındaydı ve fred çakmaktaş çizi ise, haylayf barni moloztaştı. Çizi seven ve haylayf seven insanlar olarak ayrılmıştık bile, ama sanırım zaman içerisinde tatlı sevenler azaldı ve kötü taraf kazandı. Bu arada isiminin "High life" olduğunu da yıllar sonra bugün keşfetmem de ilginç oldu ama. Geç olsun güç olmasın tabi.

Bir de İlhan İrem vardı ne oldu ona?